Lägenhet

Floravägen 19

5 884 krMånadsavgift
78 kvm

Floravägen 19

Mycket fint renoverad - havsutsikt och hiss

 • Beskrivning
  Varmt välkomna till en av Nynäshamns mest historiska byggnader Floravägen 19. Huset byggdes redan 1900/1901 men då som ''Hotell Hagman''. Lägenheten är nyligen totalrenoverad med genomgående smakfulla och påkostade materialval. Här erbjuds ett kvalitativt boende med allt man kan önska. Bostaden ligger högt belägen på våning två dit du smidigt tar dig med hiss. Entréhallen är ljus och öppen och erbjuder perfekta ytor för garderober. Fint schackrutigt klinkergolv och fina pardörrar som leder in i det fantastiska vardagsrummet. Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp och en vacker utsikt över vatten och Bedarön. Gott om utrymme för större sittgrupp. Även möjligt att dela av för den som önskar ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning). Vackert plankgolv och vitmålade väggar. I vardagsrummet finns det även en fin kakelugn som ej är i bruk. Stor öppning mot lägenhetens smakfulla kök. Här ryms allt man kan önskar med bl.a. fantastiskt fina bänkskivor, köksö med häll, integrerad kyl/frys, diskmaskin och ugn. Det finns även plats för matbord framför fönster, som även här bjuder på vacker utsikt. Badrummet är även det mycket fint renoverat. Här erbjuds duschhörna, vägghängd toalett, handfat, tvättmaskin och vädringsfönster. Sovrummet har liksom köket ett fint gavelläge. Harmonisk färg på väggar och även här vackert brädgolv. Gott om plats för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Generösa förvaringsmöjligheter tack vare flertalet platsbyggda garderober. Detta är verkligen en bostad som måste upplevas på plats! Boka visning via mäklare på 0708-456003 Korta fakta - Genomgående påkostat renoverad - Havsutsikt - Gavelläge - Högt i tak - Hiss - Möjlig 3:a - Vacker och historisk byggnad - Välskött förening med bl.a. övernattningsrum och föreningslokal
 • Parkering
  P-plats
  Separat kö finns.
  Garage
  Separat kö finns.
 • Fakta
  Objektstyp
  Bostadsrätt
  Lgh.nr
  59
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Floravägen 19
  Postnummer
  149 31
  Postort
  Nynäshamn
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Boarea
  78 kvm
  Våningsplan
  2 av 3
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  2
  Hiss
  Ja
  Trappor
  2 av 3
  Andelstal
  1.4296
  Andelstal insats
  1.4296
  Andelstal avgift
  0,014296
  Pantsättning
  Är pantsatt
  Nettoskuld
  345 146 kr
 • Föreningen
  Namn
  HSB BRF Kronan
  Bildades
  1990
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen är en äkta bostadsrättsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229). Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostäder till medlemmarna med nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Föreningen bildades 1990. Föreningens stadgar registrerades senast 2019-02-20. Brf Kronans hus består av Floravägen 17, 19, 23 och 25. Floravägen 19 kallas också för 'Hagman' och är ett kulturhus från sekelskiftet 1900. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvar. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen omfattar 62 lägenheter. Föreningens lägenheter fördelas på: 15 st 2 rok, 31 st 3 rok, 15 st 4 rok, 1 st 5 rok. Ett nytt elhandelsavtal som börjar gälla 2023 har tecknats med Telge Energi.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/sodertorn/brf/kronan/

  Värme- och ventilationsanläggning

  Markvärmepump Mekanisk frånluftsventilation

  Renoveringar

  Löpande underhåll har utförts enligt föreningens underhållsplan. Under 2022 har följande större underhåll utförts: Målning av vita linjer runt parkeringsplatserna utomhus. Målning av garageport och räckverk. Byte av avgasfläkt och givare i garaget. Byte av avloppsgaller vid parkeringsplatser ovanpå garaget. Byte av expansionskärl i undercentralen, Floravägen 15. Byte av elpatron och kopplingsbox i fläktrum, Floravägen 23. Byte av bastupanel, Floravägen 23. Byte av dörrstängare samt riktning av källardörr, Floravägen 19. Uppsättning av vindskydd vid uteplats samt stängsel mot granntomt, Floravägen 25.

  Planerade renoveringar

  Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren: Utbyte av stam- och termostatventiler, kyl- och värmepumpar, tvättmaskiner och portautomatik. Diverse målningsarbeten, lägenhetstillsyn och OVK-besiktning. Planerade åtgärder finansieras med befintligt kapital.

  Övriga utrymmen

  Fastigheterna Kronan 1, 2 och 3 delar på 78 p-platser och 36 garageplatser. Samt utnyttjar föreningslokal och uthyrnings/övernattningslägenhet samt bastu och gym. Föreningslokalen finns på Floravägen 17. Lokalen används för olika sammankomster. De boende kan låna lokalen för egna tillställningar. Max 50 personer får vistas i lokalen samtidigt. En hobbylokal finns på Floravägen 17 och är till för snickeriarbeten. Det finns en del redskap och verktyg att låna. Övernattningslägenhet finns på Floravägen 15 och kan hyras under ett par nätter för ca 200 kr/dygn. Inom föreningen finns det två tvättstugor för fintvätt och en tvättstuga för grovtvätt. Tvättstugorna finns i nr 17 samt nummer 23. Grovtvättstugan finns på nr 17. Brf Eken och Bjöken använder sig av tvättstugan i port 21 samt grovtvättstugan.

  TV/Internet

  Gemensamt gruppavtal med Tele2 för alla lägenheter för bredband och TV. Kostnaden ingår i månadsavgiften. Kundtjänst för gruppanslutning hos Tele2 på telefonnummer 0775-17 17 20 hjälper till.

 • Kostnader
  Personer i hushållet
  3
  Månadsavgift
  5 884 kr/månad
  Avgiftsändringar

  Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar (2024-05-28).

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  265 kr/månad
  Summa driftskostnader
  615 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 432,50 betalas av Köpare
  Pantsättningsavg.
  573 kr
  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 17 okt 2018
  Energiprestanda
  63 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  D
Basfakta
Pris
3 295 000 kr Högstbjudande
Adress
Floravägen 19
Boarea
78 kvm
Rum
2 rok
Trappor
2 av 3
Hiss
Ja
Avgift
5 884 kr/månad
Ansvarig Mäklare
Magnus Hällgren
Magnus Hällgren
Reg. Fastighetsmäklare / Nyproduktionsansvarig
Mer om mig
Anmäl Intresse
Tipsa en vän
Bilder

Välkomna till Floravägen 19

Uteplats på gården

Fint ljusinsläpp och vacker utsikt

Öppning mot kök

Kakelugn

Fantastiskt kök

Fint gavelläge

Köksö

Ljusa materialval

Påkostade bänkskivor

Högt i tak

Vy mot vardagsrum

Gott om plats för stor sittgrupp

Möjligt att dela av för den som önskar ett ytterligare rum

Vacker utsikt

Vy mot entréhall

Vackra detaljer

Smakfullt renoverat badrum

Påkostat

Sovrum med goda förvaringsmöjligheter

Fint gavelläge

Gott om plats för dubbelsäng

Vacker byggnad

Karta

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta mig
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!